Antreprenoriat rural pentru tineri

Antreprenoriat rural pentru tineri

În perioada 01 februarie – 30 iunie 2017 Asociația „Educație pentru comunitate” Teregova va implementa proiectul cu nr. 2016-3-RO01-KA105-035358 Antreprenoriat rural pentru tineri, finanțat prin programul Erasmus plus, în parteneriat cu următoarele organizații: Ungaria – CoEfficient, Italia– Acvolerevolare, Bulgaria – WALK TOGETHER ASSOCIATION, Lituania – ASOCIACIJA APKABINK EUROPA.

Proiectul este un schimb de tineri care va reuni 50 de tineri participanți (câte 10 din fiecare țară parteneră), cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani și 10 lideri de grup (câte 2 lideri/partener), pe durata a 10 zile, în perioada 20 – 29 aprilie 2017, în comuna Teregova, județul Caraș-Severin, România.

Schimbul de tineri „Antreprenoriat rural pentru tineri” este o adevărată oportunitate pentru tinerii din comunitățile dezavantajate, cu precădere din mediul rural, având scopul principal de a dezvolta spiritul civic și antreprenorial în rândul tinerilor din mediul rural.

Metodologia folosită va cuprinde strategii specifice educației și învățării non-formale.

În plus, participanții la schimbul propriu-zis vor contribui la crearea unui e-ghid de bune practici pentru dezvoltarea antreprenoriatului în mediul rural. Acest e-ghid va fi la îndemâna tuturor tinerilor interesați de antreprenoriat, putând fi completat ulterior cu experiențele altor tineri și asociații partenere din proiecte asemănătoare, pentru asigurarea unui proces continuu de învățare pentru participanți.

Nistor Iorga,
Președintele Asociației „Educație pentru comunitate” Teregova

Relatări în presă:

Lecțiile învățate în Proiectul Erasmus+ „Antreprenoriat rural pentru tineri”