Teatru pentru tinerii din mediul rural

Teatru pentru tinerii din mediul rural

În perioada 01 august – 31 decembrie 2017 Asociația „Educație pentru comunitate” Teregova va implementa proiectul cu numărul de referinţă 2017-2-RO01-KA105-037620 „Teatru pentru tinerii din mediul rural”, finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, în parteneriat cu organizațiile: ACTIVE BULGARIAN SOCIETY – Bulgaria, TKALNIA ROZWOJU – Polonia, ASSOCIAZIONE CULTURALE EUFEMIA – Italia, ASSOCIATION FOR DEVELOPMENT, EDUCATION AND LABOUR (A.D.E.L.) – Slovacia, ASSOCIATION FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT SFERA MACEDONIA – Republica Macedonia.

Proiectul „Teatru pentru tinerii din mediul rural!” este un schimb de tineri de 9 zile, care va avea loc în perioada 08.10.2017-16.10.2017, în Teregova, la care participă de la fiecare partener câte 7 tineri cu vârste între 16 și 26 de ani și 1 lider de grup (18+), cu precădere din mediul rural.

Scopul proiectului este de a spori șansele de angajare ale tinerilor din mediul rural, sprijinându-i să-și dezvolte competențele de comunicare pentru a avea curajul să vorbească în public, pentru a face față la un interviu de angajare, pentru a descoperi beneficiile participării la proiecte din programul Erasmus+, folosind teatrul ca metodă de bază pentru învățare, iar spectacolul de teatru ca oportunitate de valorificare și promovare a interculturalității.

Metodologia folosită va cuprinde strategii specifice educației și învățării nonformale.

Proiectul contribuie la îndeplinirea obiectivelor programului Erasmus+.

Proiectul nostru „Teatru pentru tinerii din mediul rural” va avea urmatoarele activitati:

  1. Pregătirea proiectului;
  2. Implementarea proiectului constand în: pregătirea schimbului, schimbul propriu-zis, activități de follow up pe care tinerii le vor dezvolta acasă, după schimbul propriu-zis;
  3. Evaluarea finală..

Prin proiectul nostru dorim să oferim celor 48 de participanți posibilitatea de a iniția și de a dezvolta un spectacol de teatru care îmbină aspecte ale obiceiurilor și tradițiilor satului, ale realității rurale cu cele ale vieții urbane moderne. Toate acestea vor fi reunite pe tema ocupării forței de muncă și vor fi realizate împreună cu tinerii din Teregova care vor fi invitați să participe la schimb.

Nistor Iorga,

Președintele Asociației „Educație pentru comunitate” Teregova

Link-uri utile pentru proiectul „Teatru pentru tinerii din mediul rural”:

  1. Grup de facebook „Theater for rural Youth”:
  2. Bulgaria:
  1. Italia:
  • Articol cu părerile participanților:

http://www.eufemia.eu/2017/12/20/sognare-imparare-e-amare-una-bellissima-esperienza-di-vita/

  1. Macedonia:
  1. România: