Traseul spre angajare trece prin formare

Traseul spre angajare trece prin formare

Prezentare

Solicitant: PRIMĂRIA TEREGOVA

Partener 1: Asociaţia “Educaţie pentru comunitate” Teregova

Partener 2: PRIMĂRIA  DALBOȘEȚ

Partener 3: PRIMĂRIA LIEBLING

Presa:

Municipiului Caransebeş va implementa în perioada următoare un proiect european ce facilitează accesul şomerilor către piaţa muncii.
Partenerii din cadrul proiectului denumit “Traseul spre angajare trece prin formare” sunt: comunele Teregova – lider de parteneriat, Dalboşeţ şi Liebling precum şi Asociaţia „Educaţie pentru comunitate”, cu sediul în localitatea Teregova.
Proiectul în cauză beneficiază de finanţare europeană şi se derulează în cadrul Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 5 de „Promovare a măsurilor active de ocupare” în Domeniul major de intervenţie 5.1: de „Dezvoltare şi implementare a măsurilor active de ocupare”.

Obiectivul general al proiectului este de dezvoltare a unui Program integrat de formare şi consiliere pentru minim 200 de şomeri din cele patru comunităţi din regiune prin facilitarea integrării lor pe piaţa muncii.
De asemenea, se doreşte înfiinţarea unui Centru de Investigare, Formare si Ocupare Profesională care va coordona implementarea programului integrat în cele patru Cluburi ale şomerilor ce vor exista la Teregova, Liebling, Dalboşeţ şi Caransebeş.

Un alt obiectiv în cadrul proiectului este furnizarea de cursuri de formare profesională pentru şomerii din grupul ţintă al proiectului. Astfel, cele patru cursuri din oferta de formare profesională vor fi autorizate şi vor include dobândirea de competenţe de comunicare pentru angajare, TIC, antreprenoriat dar şi scrierea unei cereri de finanţare, toate acestea corelate cu nevoile identificate prin studiu, a mai precizat reprezentantul Compartimentului Proiecte Europene din cadrul Primăriei Caransebeş, Gabriela Bănăduc.

Durata de implementare a proiectului este de 15 luni. Valoarea totală estimată a cheltuielilor eligibile angajate pe perioada proiectului este de aproape 1.800.000 de lei+TVA iar contribuţia de la bugetul Municipiului Caransebeş reprezintă aproape 28.000 de lei. (sursa:infocs.ro)